Owoce pod kruszonką to deser, który pokocha każdy od pierwszego ZJEDZENIA ????
CAŁOŚĆ TO 320 kcal!!!
Banalny w wykonaniu!
A znika błyskawicznie 🙂
Do jego wykonania możecie użyć dowolnej mąki i owoców,
OWOCE POD KRUSZONKĄ
150 g truskawki
150 g dynia
100 g jabłko
35 g mąka gryczana
8 g olej kokosowy
Erytrytol
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pokrojone owoce wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Oprószamy łyżką mąki i erytrytolem, mieszamy. Olej rozpuszczamy z łyżką erytrytolu, zdejmujemy z ognia wrzucamy resztę mąki, mieszamy – powstanie kruszonka, którą posypujemy owoce.
Zapiekamy w piekarniku przed 25 minut. Gotowe ????♀️
Dodajcie skyra jako porcję białka i cieszcie się zbilansowanym, pełnowartościowym u pysznym posiłkiem 😉
Kcal: 320 kcal
B: 6
T: 10
W: 55
(kaloryczność i makro dla moich składników)
