SKŁADNIKI:
- 50 g płatków owsianych
- 125 szklanki napoju migdałowego/mleka krowiego
- 1/2 banana
- 1 łyżeczka budyniu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 g ksylitol/erytrytol
- 10 g gorzkiej czekolady
- Garść ulubionych owoców jagodowych
Wszystkie składniki (prócz czekolady i owoców) dokładnie miksujemy. Wlewamy masę do naczynia żaroodpornego, sypiemy czekoladą i owocami. Pieczemy w 200 stopniach przez 25-30 minut. Gotowe!
Polecam zjeść z dodatkiem skyra/twarożku/jogurtu sojowego, by wzbogacić posiłek w białko. Zapewnimy sobie tak większe poczucie sytości 😉
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Kcal: 395
B: 10 g
T: 10 g
W: 67 g