Piernikowy sernik z mandarynkami

BARDZO FIT SERNIK, IDEALNY NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO

Cała forma to tylko 700 kcal!

Składniki:
* 400g ser twarogowy President
* 2 jajka
* 50g budyniu waniliowego (proszek)
* 2 mandarynki
* 1 łyżeczka przyprawy do piernika
* 70g erytrytol
* 50 ml mleka migdałowego

Oddziel żółtka od białek. Do misy miksera wrzuć: twaróg, mleko, budynie, erytrytol, przyprawę do piernika oraz żółtka jaj, zmiksuj na gładko.
W osobnej misie ubij białka na sztywno. Połącz delikatnie zawartości obu naczyń, masę wlej do formy z papierem do piecznia (u mnie tortownica o średnicy 26 cm), poukładaj plasterki mandarynki (sprawdzi się też pomarańcza) i piecz w 170 stopniach przez godzinę. Studz w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami.

Najnowsze wpisy

Kategorie

Kategorie